Friday, May 25, 2012

hediye :)

Sevgili Aysuncuğuma doğum günü hediyesi bu telefon kılıfı...
Nice mutlu yıllara :)

A gift for my dear friend Aysun, for her cell phone.
Happy Birthday :)





Tuesday, May 22, 2012

patchwork

Annemin ördüğü, hem sıcacık tutan hem de salona sıcacık bir hava katan patchwork örtüyü paylaşmak istedim bugün.



Monday, May 21, 2012

isim arıyorum :)

Cep telefonu için hazırladığım yeni kılıflar... 
Henüz bir isim bulamadım ama bu sevimliye. 

These are covers for cell phones. I couldn't find a name for this cuteness yet.











Thursday, May 17, 2012

ayna ayna...

Bugün evimizin en yaşlı eşyasıyla tanıştırmak isterim sizi. Kendisi yaklaşık olarak 30 yaşında. Annemin, hayranı olduğum ve evimizin salonunu süsleyen aynası...





Wednesday, May 16, 2012

Dore Life

Mel ve Veys'in ellerine, fikrine sağlık ;)
MV Mimarlık gururla sunar...
Dore Life / www.dorelife.com.tr


This is the project of MV Mimarlık (Architectural company of my hubby and his partner Veys)
Dore Life / www.dorelife.com.tr




Monday, May 14, 2012

salıncakta sallansak !



Eşimin kulağına fısıldayıp durduğum iki şeyden biri bahçeye salıncak kurmak fikri.
Son derece basit, sade bir şey, kurmak istediğim. Aklımdakini tarif edebilecek bir kaç resim buldum pinterestten. Eğer biz de kurarsak bir tane onu da paylaşacağım sizlerle.


I'm whispering having a swing in our garden to my hubby. I want a simple one. I found some photos in pinterest to describe it. If we will have one I will share the photos with you.









Eğer bunlar çok basit, olmuşken daha konforlu bir şeyler olsun derseniz de bir kaç alternatif de sizler için geliyor.


If you want something more comfortable, these are coming for you.






Salıncak fikrini sadece dış mekan için düşünmemek gerek. Salona ya da çocuğunuzun odasına kurulabilecek basit bir sistemle ya da hazır alabileceğiniz bir mobilya ile de bu keyfi yaşayabilirsiniz. 


You can have a swing in your living room or your children's room. You can make it by yourself or you can find a furniture. These are some examples for this idea...















Friday, May 11, 2012

Bu sabah rastladığım bir tarif... 
Kendinizi bu kupun içerisinde kaşık kaşık ilerlerken hayal edin... işte mutluluk...




Thursday, May 10, 2012

işte günün tam da bu saatinde tam da bu sahilde olmak ve tam da bu hamakta miskinlik yapmak istiyorum !
çok mu?




Tuesday, May 8, 2012

Haftasonu Hıdrellezi de unutmadık tabi :) Ufak bir teknik aksaklık oldu ama mühim olan niyet deyip geçmeli mi emin değilim. Gülün dibine gömü işlemi tamam ama sabah onu alıp denize atmak kısmından sınıfta kaldık  :-/
Tesadüfen "Hıdrellez duası" na rastladım. Kaynağını bilemiyorum ne yazık ki... Sizle paylaşmadan edemeyeceğim.

Dilerim tüm iyi dilekleriniz gerçek olsun...


Sevdiğim kim varsa, kendim de dahil, sevebileceğim herkes de dahil…
Sağlığı iyi olsun.
Kalbi ritmini çalsın. Yanakları kiraz pembesi, dudakları bal olsun. Teni sıcak kalsın, enerjisi dışına taşsın. Ciğerlerinden nefes, midesinden gurultu, bacaklarından güç eksik olmasın…
Kanı bol olsun, damarlarında dönüp dönüp dolaşsın.
Sevdikleriyle birarada olsun. Kolu kollarına değsin, gözü gözlerinin içine baksın. Lafları birbiriyle başlasın. Nesi varsa, bölüşücek biri olsun; nesi yoksa, bulup getiricek biri olsun. Bu birileri az ama öz olsun. Bazıları dünyada tek olsun. Sevgisinin tamamını harcasın. Harcasın ki, ona büyük bir miras kalsın.
Sevmekten bıkıp usanmayacağı biri olsun. Onun yeri ayrı olsun. Onu soysun, başucuna koysun ama yalan uydurmasın. O herşeyine, her haline tek tanık olsun. Bir hareketiyle güldüren, bir hareketiyle ağlatan olsun. Duyguların hepsi onda olsun. Kalbi buna teslim olsun. Bütün şarkılar onu anlatsın. Aşık olsun, sırılsıklam olsun. Kurumasın.
Yapmaktan bıkıp usanmayacağı bir işi olsun. Başarının gerçek adının bu olduğunu unutmasın. İbadet eder gibi, bu keşfini hergün yeniden kutlar gibi, onu yapıp dursun. Yaptıkça daha iyi yaptığını görsün. Daha iyi yaptıkça bunu başkaları da görsün. O başkalarının bunu gördüğünü, dış gözüyle görsün, iç gözüyle işine baksın. 

Neşesi bol olsun.
Kendini mutlu etsin, durduk yere neşelenmek nedir bilsin. İçinde birşey durup durup zıplasın. Duydukları, gördükleri onu gıdıklasın, kahkaha attırsın. Gürültü çıkarsın. Saçma şeyler söylesin. Çocuklukta en şımardığı ana, sık sık gidip gelsin. Nereye gidip geldiği bilinmesin.
Değiştirmek istedikleri değişsin.
İçte ve dışta, iyi günde ve kötü günde tadilat yapsın. Eskilerini atsın, ruhunu havalandırsın. Kapıda hep kamyonu dursun. Dilediği yere taşınsın. Kendinden taşınmak isterse, içindeki güç, dışındaki sevgi ona yardımcı olsun. Bileği, bütün alışkanlıklarıyla, bağımlılıklarıyla güreşsin.
Birşey ona sürpriz olsun. Günlerinden birgünü, bir pakete sarılı olsun. Açılınca, içinden hiç beklemediği güzel bir haber çıksın. Bu gün üçyüzaltmışbeş’ten herhangi biri olsun. Öylesine bir pazartesi, arkaya kavuşturduğu ellerinde, unutulmaz bir salı saklasın. Öyle tahmini mümkün olmayan birşey olsun ki bu, hayatın zekasını anlatsın.
Bir hayali gerçek olsun. Bir hayale gözünü yumsun. Peşinden koşup, onu sobelesin. Hayalini kendinden saklamasın. Bir çizgi filmde olduğunu, herşeyin mümkün olduğunu unutmasın.
Bu duayı okusun. Kendi sesiyle duysun. Duası gerçek olsun.
Her kelimesine şükretsin. Tek satırına nazar değmesin. Amin.
..
Neler oldu, neler bitti, neler başladı bir sıralamalıyım sanırım.Uzun zaman olmuş bir şeyler yazmayalı.


  • Tadı! damağımda kalan 4 günlük bir İskenderun turu bitti mesela. Hem de hasta olarak! Canımın derdine düşüp ayakta kalma çabasından son bir künefe partisini atlamış olmak da cabası...İskenderun'un tadıyla tanışmam çocukluk yıllarıma denk gelir aslında. Şimdilerde boğazına pek bir düşkün olan ben, iştahsız bir çocukluk geçirmişim annemin söylediğine göre.O iştahsızlığa rağmen, hayal meyal hatırladığım, boylu boyunca uzanan camekanında denizin göründüğü o restoranda yediğim arap tavayı ne hikmetse hiç unutmam.Yaş kaçtı bilemem ama o tadı hep bilirim.Aradan yıllar geçti. 2011'de İskenderun'la bağım nüfus cüzdanı değiştirtecek kadar perçinlenmiş oldu :) Artık bundan sonra gelsin künefeler, gitsin arap tavalar, mezeler...Yediğin içtiğin senin olsun gezip gördüklerini anlat diyeceksin de miskinlik ve hastalıktan pek gezmek imkanı olamadı...Bir sonraki İskenderun turunda yakın çevreyi gezip görmeden dönmek yok İstanbul'a! 
  • Nunikin web sayfasını tamamlayabildim nihayet. Görmek isterseniz www.nurikarakurt.com Ufak tefek bir kaç ekleme yapılacak o kadar. Hayırlı uğurlu olsun inşallah kuzuma.
  • Bahçemizdeki bitkilerimize 3 adet sardunya, 1 adet mine, 5 adet de adını bilmediğim minik renkli çiçekler katıldı. Ha unutmadan 5 adet tomurcuk gül de hafta sonu misafirlerimizi bekliyor açmak için. Çoook uzun zamandır almayı planladığımız masa sandalye takımı da yolda sanıyorum ;) Başlasın yaz keyfi :)) Bahçe ile ilgili en mutlu haberi sona sakladım. Kuruduğunu düşündüğümüz, kışın soğuğundan yorgun düşen begonvili iyice budayıp beklemeye başlamıştık ufacık bir yaşam belirtisi verecek mi diye. Yaklaşık 1.5 aydır hiçbir belirti yok artık kaybettik sanırım derken üzerindeki onlarca minik yeşil filizle cevap verdi bize. Evet begonvilimiz yaşıyor, mutluyuz, huzurluyuz :D









  • Hafta sonumuzu bir de açılışla taçlandırdık efenim. Beyim ve Veys heyecanlı mıydı ne? :)) MV gururla sunar... Dore Life ! 


Havadisler şimdilik bu kadar.

Mutlu olun, mutlu kalın...