Tuesday, July 31, 2012

yazı panosu

2 haftalık deniz, güneş, kum, salıncak ve civciv cıvıltıları eşliğindeki tatilimi bitirip İstanbul'a nihayet dönmüş bulunuyorum. 
Tatil hazırlıklarını yaparken çok işime yarayan, kendi boyadığım yazı panosunun yapılışını sizle paylaşmak istiyorum. Koridorda yer alan bu pano, aklıma gelen, aman bunu da unutmayım, şunu da aramalıyım, gitmeden bunu da almalıyım mutlaka dediğim herşeyi yazıp geçmemi ama unutup geçmememi sağladı.

Bir tane de ben yapmak istiyorum derseniz ihtiyacınız olan şeyler :

-(istediğiniz boyutta, düzgün yüzeyli) karton, mukavva, fotoblok (ben bunu tercih ettim), metal, cam, ahşap bir yüzey
-kara tahta boyası (internetten bu boyalardan sipariş etmek mümkün. birçok renk alternatifi var)
-fırça ya da temizlik süngeri
-makas



Temizlik süngerini kolayca kavrayabileceğiniz bir boyutta kesip kullanabilirsiniz. Kibrit kutusunun yarısı kadar bir boyut kullanmayı tercih ediyorum ben. Alternatif olarak fırça da kullanabilirsiniz.  
Yazı tahtası olarak kullanacağım A3 boyutundaki fotoblok panoyu önce kısa kenarı yönünde tamamen boyayıp, 1 saat kadar kurumaya bıraktım.
Kuruduktan sonra bu kez uzun kenar yönünde tamamına bir kat daha boya uyguladım. Boyayı 2 kat sürmek yeterli oluyor. Önemli olan nokta her iki yönde de mutlaka boyama yapmak.Panoyu tekrar kurumaya bıraktım. Kuruma sürelerinin kullanacağınız malzeme ve onun boyutuna göre değişeceğini göz önünde bulundurmakta fayda var.
Aradan geçen bir kaç saat sonunda yazı panosu tebeşirle buluşmaya hazır.


Bir kaç örnek de pinterestten paylaşıyorum. Bu kara tahta çılgınlığından belki siz de kendinize uygun bir kaç fikir bulabilirsiniz.